До 15 февруари  министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов

...
До 15 февруари  министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Лукойл не е платил напълно първата такса от 69,9 млн. лева за фонда за енергийна сигурност

До 15 февруари  министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов ще разгласи вноската по Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, която " Лукойл " би трябвало да преведе за януари във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ". Това заяви самият Богданов  по време на взаимно съвещание на парламентарните икономическа и енергийна комисии.

Първата такава вноска обаче, избрана за декември, в размер на 69,9 млн. лв. все още не е изцяло изплатена, сподели министърът без да посочи размера на неизчистеното обвързване.

Председателят на Фонда Диан Червенкондев, който участва на взаимното съвещание, уточни, че компанията е била известена, че има разминаване в заявеното като стойност обвързване към Фонда по отношение на избраното от министъра на стопанската система и документално е била поканена да предекларира вноската и в оптимално къс период тя да бъде импортирана. Досега това не се е случило, а до края на януари няма и подадена нова декларация, сподели Червенкондев, представен от Българска телеграфна агенция. В този интервал от компанията апелират заповедта на министъра пред Върховния административен съд (ВАС), като на 9 февруари Върховният административен съд  се произнася, че не удовлетворява настояването за прекъсване на предварителното произвеждане на тази заповед, изясни ръководителят на фонда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР